Het theorieboek voor de auto

theorieboekJe rijbewijs halen begint met een goede voorbereiding. Hier voor heb jij het juiste theorieboek nodig om je zelf zo goed mogelijk voor te berijden op het halen van je theorie examen.  Het theorieboek auto kun je online bestellen of via je autorijschool bestellen. Vaak kun je dit in combinatie doen met een theoriecursus.

Het theorieboek is overzichtelijk ingedeeld in ongeveer 25 secties elk met duidelijke foto’s die in sommige gevallen ondersteund worden met online training van de rijschool waarop je kunt inloggen.  Ook kun je er voor kiezen om er online trainingen bij te kopen. Het boek kun je hier bestellen.

De volgende 25 hoofdstukken vind je op moment van schrijven in het boek
1. Wettelijke bepalingen
2. Verkeersdeelname
3. Kijken
4. Wegen
5. Verkeerslichten
6. Verkeersborden
7. Verkeerstekens wegdek
8. Aanwijzingen
9. Snelheid
10. Voorrang
11. Autoweg en autosnelweg
12. Rotonde
13. Kruispunt
14. Erf
15. Tram, bus en trein
16. Tunnels en bruggen
17. Parkeren, stilstaan en stoppen
18. Handelingen als bestuurder
19. Verlichting en slecht weer
20. Pech en ongevallen
21. Verplichtingen bij autorijden
22. Lengte vrachtauto
23. Aanhangwagen
24. Milieu en geluid
25. Verkeersborden per categorie

Jij moet ze stuk voor stuk doornemen en zo veel als mogelijk uit je hoofd leren om zo te slagen voor je examen. Zo dra je bent geslaagd kun je door voor het praktijk examen.  Zo lang je niet beschikt over je theoriecertificaat mag je ook geen praktijk examen doen. Des te meer reden om goed te leren.

Het praktijk examen

Het praktijk examen is vaak een half uurtje tot een uurtje rond rijden met een exameneur die al je handelingen scherp in de gaten houd. Een veel voorkomend probleem is dat pupillen last krijgen van falings- angst waardoor ze te gespannen achter het stuur stappen. Er zijn verschillende tips en ook kalmerings- middelen om hier overheen te komen.

Heb je hier geen last van dan begin je een stuk beter aan het examen. Na een rondje te hebben gereden en als het mee zit geen fouten te hebben gemaakt ben jij de troste eigenaar van je eigen rijbewijs. Gefeliciteerd!